Comunicat de presa 16.09.2015


antet_xx

Investeşte în oameni !

FONDUL SOCIAL EUROPEAN

Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013

Axa prioritară: 5 “Promovarea măsurilor active de ocupare”

Domeniul major de intervenţie: 5.2. Promovarea sustenabilității pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce privește dezvoltarea resurselor umane și ocuparea forței de muncă

Titlul proiectului: Bancomate de joburi in mediul rural

Contract nr. POSDRU/135/5.2/S/125431

 

COMUNICAT DE PRESĂ

  Data: 16 septembrie 2015

 „Bancomate de joburi în mediul rural“: rezultate obținute în județul Alba

ProiectulBancomate de joburi în mediul rural“ este derulat de ASOCIAȚIA INCEPTUS ROMÂNIA, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Cluj, SC RSC CONSULTING SRL, Asociația Dezvoltarea Capitalului Uman, S.C. AFACOV CONSULTING GROUP S.R.L. Activitățile s-au implementat în regiunile Centru și Nord-Vest, în județele: Alba, Cluj, Mureş,  Sibiu,  Braşov,  Covasna,  Harghita,  Bistriţa-Năsăud, Bihor,  Sălaj,  Maramureş,  Satu Mare).

 

Șanse în plus pe piața muncii

Serviciile furnizate de experții Asociației Dezvoltarea Capitalului Uman în județul Alba și rezultatele obținute au fost prezentate miercuri, 16 septembrie 2015, în cadrul Conferinței finale, organizată în sala de Conferințe a Hotelului „Cetate“, strada Unirii, nr.3, municipiul Alba Iulia, județul Alba. Participanții au aflat de la experții Asociației care au fost avantajele participării grupului țintă- persoane în căutarea unui loc de muncă, inactive și persoane ocupate în agricultura de subzistență-la activitățile proiectului.

Un număr de 149 de personae din județul Alba au participat la campanii de informare și conștientizare, în urma cărora au aflat informaţii despre oportunităţile existente pe piaţa muncii. Din numărul total, 45 au absolvit cursurile de „Lucrător în comerț“ și „Comunicare în limba engleză“ și au obținut certificate recunoscute în țară și străinătate. Experții proiectului au organizat și ședințe de evaluare și certificare de competențe profesionale pentru 91 de beneficiari, în următoarele ocupații: drujbist, ospătar, dulgher-tâmplar-parchetar, lucrător în comerț, cameristă, tranșator, asistent personal, instalator, montator pereți și plafoane din ghips carton, zugrav, ipsosar, tapetar, vopsitor,  cofetar-patiser, îngrijitoare bătrâni la domiciliu. În cadrul ședințelor de evaluare s-a urmărit îndeplinirea de către fiecare candidat a fiecărei competențe practice la nivelul cerut în standardul profesional. Astfel, beneficiarii direcți ai proiectului amintit au primit șansa de a avea o calificare într-un timp mult mai scurt și de a-si găsi mai repede un loc de muncă. Certificatele de competențe profesionale sunt recunoscute la nivel național, dar și în statele din Uniunea Europeană.

Bancomate de joburi în mediul rural“ are un buget total de 7.770.490 lei și este co-finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investeşte în oameni!”, Axa prioritară: 5 “Promovarea măsurilor active de ocupare”, Domeniul major de intervenţie: 5.2. Promovarea sustenabilității pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce privește dezvoltarea resurselor umane și ocuparea forței de muncă

 

  Informații suplimentare:

   Asociația Dezvoltarea Capitalului Uman

   Alba Iulia, strada Regina Maria, nr. 2A

   Telefon:0358 566826;  Email:asociatiadcu@yahoo.com

   Persoană de contact: Moldovan Radu

Site: http://adcu.ro