Comunicat de presa 27 aprilie


ue

 

Investeşte în oameni !

FONDUL SOCIAL EUROPEAN

Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013

Axa prioritară: 5 “Promovarea măsurilor active de ocupare”

Domeniul major de intervenţie: 5.2. Promovarea sustenabilității pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce privește dezvoltarea resurselor umane și ocuparea forței de muncă

Titlul proiectului: Bancomate de joburi in mediul rural

Contract nr. POSDRU/135/5.2/S/125431

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Data: 27 aprilie 2015

 

Cursuri gratuite și certificare de competențe profesionale prin proiectul „Bancomate de joburi în mediul rural“

 

 

Programele de formare profesională organizate prin proiectul Bancomate de joburi în mediul rural“ pot fi urmate de : persoane în căutarea unui loc de muncă, inactive și persoane ocupate în agricultura de subzistență, din județele Alba, Cluj, Mureş, Sibiu, Braşov, Covasna, Harghita, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Sălaj, Maramureş, Satu Mare.

 

Șanse sporite pe piața muncii

Proiectul este derulat de ASOCIAȚIA INCEPTUS ROMÂNIA, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Cluj, SC RSC CONSULTING SRL, Asociația Dezvoltarea Capitalului Uman, S.C. AFACOV CONSULTING GROUP S.R.L.

 

Experții Asociației Dezvoltarea Capitalului Uman organizează în județul Alba două programe de formare profesională: „Lucrător în comerț“(calificare) și „Comunicare în Limba engleză(inițiere). În derulare este seria a II-a a cursului de „Lucrător în comerț“, cu o durată de 360 de ore. Tot prin proiectul amintit, se asigură în județul Alba și certificarea competențelor profesionale în ocupații cerute pe piața muncii. În perioada următoare, vor fi organizate ședințe de evaluare și certificare în ocupațiile de „Gaterist la tăiat bușteni“ și „Operator la recoltarea și toaletarea arborilor forestieri (drujbist)“.

 

 

Proiectul Bancomate de joburi in mediul rural“ se derulează în regiunile Centru și Nord-Vest. A demarat în 1 aprilie 2014, are o perioadă de implementare de 18 luni şi un buget total de 7.770.490 lei. Este co-finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investeşte în oameni!”, Axa prioritară: 5 “Promovarea măsurilor active de ocupare”, Domeniul major de intervenţie: 5.2. Promovarea sustenabilității pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce privește dezvoltarea resurselor umane și ocuparea forței de muncă“.

 

Informații suplimentare:

   Asociația Dezvoltarea Capitalului Uman

   Alba Iulia, strada Regina Maria, nr. 2A

   Telefon:0358 566826; Email:asociatiadcu@yahoo.com

   Persoană de contact: Moldovan Radu

Site: http://adcu.ro