Comunicat de presa 11 martie


 

ue

Investeşte în oameni !

PROIECT cofinanțat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013

Axa prioritară 5 Promovarea măsurilor active de ocupare

Domeniul major de intervenţie 5.2 Promovarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane şi ocuparea forţei de muncă

Titlu : ARO – Acces Rapid la Ocupare

Contract: POSDRU 135/5.2/S/134193

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

                                                             Data: 11. 03.2015

Proiectul „ARO – Acces Rapid la Ocupare“: certificare de competențe profesionale și cursuri gratuite

 

O șansă în plus pe piața muncii pentru locuitorii din județele Alba, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Cluj, Harghita, Maramureş, Mureş, Covasna, Sălaj, Satu Mare și Sibiu. Uniunea Europeană finanțează proiecte care să-i ajute să se formeze profesional, să-și găsească mai uşor un loc de muncă și să-şi deschidă propriile afaceri. Un astfel de demers este „ARO – Acces Rapid la Ocupare“, derulat de ACADEMIA ROMÂNĂ – Filiala Cluj-Napoca, Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Nasaud, Agentia Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Cluj, SC RSC CONSULTING SRL, Asociașia Dezvoltarea Capitalului Uman, S.C. AFACOV CONSULTING GROUP S.R.L.

Certificarea competențelor profesionale

 

Prin proiect sunt furnizate, în regim de gratuitate, servicii de informare, consiliere şi orientare privind cariera, de formare profesională, de mediere în vederea creșterii ratei de ocupare, dar și sprijin pentru inițierea unei afaceri. Grupul țintă al proiectului este format din: persoane în căutarea unui loc de muncă, inactive și persoane ocupate în agricultura de subzistență, 800, în total.

În județul Alba, experții Asociației Dezvoltarea Capitalului Uman asigură certificarea competențelor profesionale în următoarele ocupații: dulgher- tâmplar –parchetar;  mașinist la mașini pentru terasamente; zugrav- tapetar-ipsosar-vopsitor; operator la recoltarea și toaletarea arborilor forestieri (drujbist), instalator instalașii tehnico – sanitare și de gaze, mecanic auto, ospătar (chelener)- vânzător în unități de alimentație; barman; brutar; cofetar –patisier, lucrător în comerț, administrator în pensiune turistică; cameristă; operator introducere, validare și prelucrare date; tranșator; montator pereți și plafoane din gips carton; gaterist la tăiat bușteni; lucrător pensiune tursistică; îngrijitor bătrâni la domiciliu; asistent personal profesionist. Paleta larga de meserii oferite spre certificare oferă beneficiarilor direcți ai proiectului șansa de a avea o calificare într-un timp mult mai scurt și de a-si găsi mai repede un loc de muncă.

Cursuri de formare profesională

Tot prin proiect sunt organizate în județul Alba și cursuri de formare profesională: „Lucrător în comerț“, „Competențe comune (antreprenoriale, Limba engleză, IT).

Proiectul „ARO – Acces Rapid la Ocupare“ are ca scop combaterea șomajului și creșterea ratei de ocupare pe piața muncii din regiunile Centru și Nord-Vest. A demarat în data de 1 aprilie 2014, are o perioadă de implementare de 18 luni şi un buget total de 7.879.190 lei. Este co-finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investeşte în oameni!”, Axa prioritară: 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare”, „Domeniul major de intervenţie: 5.2. Promovarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane şi ocuparea forţei de muncă.

 

   Informații suplimentare:

   Asociația Dezvoltarea Capitalului Uman

   Alba Iulia, strada Regina Maria, nr. 2A

   Telefon:0358 566826; Email:asociatiadcu@yahoo.com

   Persoană de contact: Radu Moldovan

Site: http://adcu.ro